Prenumerera på Relaxology-bloggen för att hålla dig uppdaterad

Detox-skolan del 1

Är du sugen på att detoxa med en juicefasta? Här kommer första delen i vår detox-skola! Förberedelser är a och o vid en detox. Rensa gärna köksskåpen på sötsaker inför fastan - det gör det lättare att hålla sig till planen.

Läs hela inlägget

Kategori Hälsa

Värme bränner kalorier

Träning i all är men ibland är man helt enkelt inte så sugen på att snöra på sig löparskorna och ge sig ut i regnet. Nu kommer dock glädjande nyheter för alla soffpotatisar! Det tycks nämligen vara så att ett varmt bad eller varför inte en stund i bastun faktiskt kan bränna lika mycket kalorier som en joggingtur.

Läs hela inlägget

Kategori Hälsa

10 fördelar med Tylö’s nya basturum Harmony

 

Läs hela inlägget

Kategori Produkt

Tylö-basta på Hotell Skansens Kallbadhus i Båstad

Snurrar vardagen för fort? Unna dig en spa-weekend på Hotell Skansens Kallbadhus i Båstad!

Läs hela inlägget

Aufguss - bastutrenden från Tyskland

Värme, dämpad belysning, dofter… och en bastuvärd som suggestivt dansar omkring, svängandes en het handduk över huvudet. Vad är det som pågår egentligen? Jo, det är nya bastu-flugan Aufguss som har landat.

Läs hela inlägget

Kategori Hälsa

Håll huvudet kallt - med bastumössa

När det kommer till kläder så brukar det vara less is more som gäller i bastu-sammanhang. Men det finns ett undantag - den allt populärare bastumössan.

Läs hela inlägget

Kategori Produkt

Väldoft i bastun minskar stress

Dofter har en starkare effekt på våra kroppar än vad vi tror. Du har säkert märkt hur en doft omedelbart kan väcka minnen av platser, personer och känslor. Men vad du kanske inte vet är att dofter har en stark och direkt inverkan på våra hjärnor och kroppar via vårt nervsystem.

Läs hela inlägget

Kategori Hälsa

Finska bastu-tips

Finnarna vet hur det ska gå till - de har badat bastu sedan urminnes tider. Testa dessa två finska bastu-vanor för att ta din basturutin till nästa nivå.

Läs hela inlägget

Kategori Hälsa

Bastu på kvällen ger bättre sömn

Allt fler brottas med sömnsvårigheter och sömnlöshet av olika slag. För den som lider av dålig sömn eller har svårt för att somna kan en stund i bastun på kvällen göra stor skillnad.

Läs hela inlägget

Kategori Hälsa

Prenumerera